10 حرکت برشی در بسکتبال که هر مربی باید بداند

حرکت برشی در بسکتبال

انجام حرکت برشی در بسکتبال به شکل مناسب و به جا یکی از مهم ترین تکنیک هایی است که در بسکتبال نوجوانان به آن کم توجهی زیادی می شود. در بسیاری از مواقع مربیان با این باور که در طول زمان نوجوانان به خودی خود این حرکت را یاد می گیرند، نسبت به آموزش آن بی توجهی می کنند. اما باید بگویک که این چنین نیست. حداقل حرکت برشی را به طور مناسب و به جا استفاده نمی کنند. حرکتی برشی مناسب و به موقع در هر زمان از بازی می تواند بازیکن را از کمند مدافع آزاد کند.

بازیکنان باید بیاموزند که با اتکا به خودشان بتوانند از مدافع رها شده و در فضای آزاد قرار بگیرند. آن ها نمی توانند همیشه به حرکت اسکرین (سد کردن جلوی مدافع توسط یک هم تیمی) برای قرار گرفتن در فضای آزاد و دریافت پاس وابسته باشند. گاهی باید به تنهایی این کار را انجام دهند و این دلیل اصلی الزام آموزش این حرکات توسط یک مربی است. بازیکنانی مانند زجی میلر (Reggie Miller) و ری آلن (Ray Allen) می توانند در یک بازی 30 امتیاز کسب کنند و حتی یک دریبل هم نزنند چرا که آن ها در خواندن دست دفاع حریف استاد هستند و در زمان مناسب با حرکت برشی مناسب در فضای خالی آماده دریافت پاس می شوند.

 10 حرکت برشی در بسکتبال

برش در پشتی

1. برش درِ پشتی (Backdoor)

این حرکت برشی در بسکتبال در زمانی که مدافعان متعدد در مسیر پاس قرار دارند و اجازه دادن پاس به مهاجمین را نمی دهند استفاده می شود. بسته به شکل حمله شما، این روش دفاعی فضای زیادی برای انجام حرکت برشی به سمت وسط به شما می دهد. اگر مدافعین اجازه دریافت پاس به شما ندادند می توانید از این حرکت استفاده کنید.

نقطه ضعف بزرگ این روش از حرکات برشی این است که هم تیمی صاحب توپ باید مهارت قابل توجهی در پاس دادن داشته باشد تا شما بتوانید به راحتی در زیر سبد امتیاز کسب کنید و همین دلیل مهم غیر رایج بودن این روش در بسکتبال نوجوانان است. نداشتن مهارت پاس دهی کافی باعث از دست دادن توپ خواهد شد. برای این که حرکت برش در پشتی مسمر ثمر باشد، بازیکنان باید مدافع خود را جا بگذارند و با حرکت انفجاری به سمت سبد بروند.

برش وی

2. برش وی ( V )

برش وی یکی از رایج ترین حرکات برشی در بسکتبال است که عموماً وقتی فضای اطراف خط سه امتیازی خالی از مدافع است، برای دریافت پاس آزاد استفاده می شود. حرکت برش وی نیاز به تماس بدنی دو بازیکن دارد به این صورت که با مدافع چند قدم به سمت داخل قوس سه امتیازی حرکت کرده و بعد محکم کردن جای پای خود  سپس با حرکتی انفجاری به بیرون برگشته و کنار فرد صاحب توپ، توپ را از او دریافت می کنید. این حرکت کاملاً کار آمد است چرا که عکس العمل مدافع به اندازه کافی سریع نخواهد بود و شما توپ را دریافت خواهید کرد.

برش ال

3. برش ال (L  )

این حرکت برشی در زمانی که در منطقه بلاک قرار دارید، راه بسیار خوبی برای ایجاد فضای آزاد در پشت خط 3 امتیازی است. این برش نیاز به حرکت سریع مهاجم ندارد و تأثیر بیشتر آن وابسته به حرکت پای خوب و استفاده مناسب از بدن است. با مدافع شانه به شانه شوید و پای اصلی خود را جلوی پای او بگذارید سپس به یک تنۀ آرام فضای کمی برای خود ایجاد کرده و مستقیماً به سمت منطقه بال و در حالی که درخواست پاس می کنید به سمت بیرون خط 3 امتیازی حرکت کنید.

برش حلقه مجعد

4. برش حلقه مجعد ( Curl )

این حرکت، برشی است که مهاجم به شکل یک حلقه مجعد دور اسکرین کننده حرکت می کند. این حرکت وابسته به قدرت مهاجم در خواندن دست دفاع است. اگر مدافع به دور اسکرین کننده بچرخد، انگاه این حرکت بهترین راه برای دریافت و پرتاب توپ در زیر سبد است اما اگر مدافع به دور اسکرین کننده نچرخد، آنگاه حرکت برشی بعدی بهتر خواهد بود.

برش منوری

5. برش منوری یا فلر ( Flare )

برش منوری (فلر) را می توان مکمل حلقه مجعد دانست. چرا که وقتی در برش حلقه مجعد (Curl) مدافع به دور اسکرین کننده نچرخید، مهاجم باید به سرعت به سمت کنج زمین فرار کند.

برش عمیق

6. ِ برش عمیق (Deep  )

در این نوع حرکت برشی در بسکتبال، بازیکن باید از یک سمت از زمین و از خط عرضی زیر سبد به سمت دیگر برود. این برش در مقابله با دفاع منطقه ای بسیار کاربرد دارد چرا که اگر مدافعین مشغول بازیکن صاحب توپ و دیگران باشند، مهاجم دیگر دیده نخواهد شد.

برش UCLA

7. برش UCLA

مربی افسانه ای تیم UCLA یعنی جان وودن (John Wooden) با مرسوم کردن این شکل از برش باعث شد تا نام تیمش را بر روی آن بگذارند. این حرکت یک بازیکن باید در قسمت میانی خط سه امتیازی ایستاده و توپ را به یکی از هم تیمی ها در محوطه اطراف خط 3 امتیازی پاس می دهد، سپس با گذر از سد بازیکن پست حریف، به منطقه بلاک رفته و پاس را دریافت می کند. اگر این حرکت به درستی انجام شود، اغلب به پرتاب زیر سبد آزاد منجر خواهد شد.

برش جلویی

8. برش جلویی (Front  )

در این برش باید سمتی از مدافع بایستید که رو به توپ است. اغلب این کار نیازمند یک برش کوچک یا جب استپ است تا مدافع را به عقب ببرد. وقتی چنین شد، شما از جلوی آن ها به سمت سبد با نزدیک ترین فاصله نسبت به صاحب توپ حرکت می کنید.

برش کم عمق

9. برش کم عمق ( Shallow )

برش کم عمق در زمانی استفاده می شود که شما با فرد صاحب توپ جا عوض می کنید. یعنی شما با رفتن به پشت هم تیمی خود و مشغول کردن مدافعتان به هم تیمی خود اجازه می دهید تا به جای قبلی شما برود.

برش فلش

10. برش فلش (Flash)

این برش به شکل سرعتی و انفجاری توسط بازیکن پست انجام می شود و او از منطقه پست به سمت پست بالا حرکت می کند.

اگر مطالب این مقاله در مورد حرکت برشی در بسکتبال برای شما مفید بود، لطفاً با ذکر منبع به اشتراک بگذارید.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *